Mastodon

Vier tips voor het verhaal van je leven

24 nov 2010 | communicatie

Kort dan. Waarmee krijg je ons stil? Wat maakt een goed verhaal?  Zo’n verhaal waarbij we aan je lippen hangen? Ik maak het niet moeilijker dan het is.
Eén. Je begint over anderen en niet over jezelf. Je praat over ons, over mensen zoals wij. Over waar die tegenaan lopen, mee worstelen, ontevreden over zijn. Over wat die mensen – wij dus – anders zouden willen. En waarom dat maar niet lukt. Gemiddeld genomen. Toch?
Twee. Je vertelt niet wat je doet, maar wat je dwars zit. Over wat je stoort aan de gangbare oplossingen. Over hoe het anders kan en wat dat kan betekenen. Voor de mensen voor wie het belangrijk is. Voor ons dus.
Drie. Je trapt niet in de valkuilvraag. In die gewoontevraag van “En wat doe jij?” We weten even niet beter en dan stellen we je die vraag. Heel vervelende antwoorden geeft die vraag, vol met clichés en SAAI! We willen het niet weten. Vertel in je antwoord waarom je doet wat je doet en waarom dat zo belangrijk is. Hoe jouw vierkante meter op aarde beter van je wordt.
Vier. Bereid het voor, dat verhaal van je. Voor elke denkbare gelegenheid en lengte. Niets is zo misleidend, als denken dat je het wel even doet. Je dagelijks werk is vanzelfsprekend; erover spreken, dat is nog iets anders. Tenminste, als je echt wilt dat je gehoord wordt.

Deel dit met

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer
Zo ene

Zo ene

Als ik me buk valt m’n bril in de wcStaat er drie plakjes, dan vind ik er maar tweeMoet er eentje kotsen, dan heb ik net...

Lees meer
Wachten op post

Wachten op post

Dat je zó kunt wonen. Dat je zó kunt leven. Charles en ik moeten beiden hetzelfde gedacht hebben, terwijl we rondliepen in de...

Lees meer