Verschil maken met onverschilligheid

22 nov 2010 | communicatie, gedrag, leiderschap, presenteren

 

Het ligt er te dik bovenop en het is een beetje over de top. Je hebt vast goede bedoelingen, maar daarvan een beetje teveel. We begrijpen wel dat je graag wilt, maar je kunt het ook overdrijven. Als je het zo aanpakt wordt het hijgerig en daar worden wij moe van. Beetje dimmen raden we je aan, stapje minder. Dat voelt tegenstrijdig misschien, maar werkt beter voor je.

Gretigheid is als sambal; een delicaat ingredient. Essentieel in je aanpak, mits bedachtzaam toegevoegd; een mespuntje hooguit. Het is teveel voor je het weet en dan gaat het alles overheersen. Dan proeven wij alleen nog maar begerigheid, ten koste van al het andere. Gretigheid vereist terughoudendheid. Het gaat om de finesse.

Je zou het zo niet zeggen, maar onverschilligheid doet het vaak veel beter. Uitstralen dat het je niet uitmaakt wat wij denken, dát trekt onze aandacht, dát doet wonderen voor je. Nonchalance en goed gedoseerde achteloosheid zijn ware smaakmakers. Dingen die wij lekker vinden, die ons doen toehappen.

 

Deel dit met

4 Reacties

 1. jeannette welp

  Hoi Wim,
  Je legt je vinger precies op de zere plek. Ik heb mijn muziektrainingen zover uitgewerkt dat ik het kan gaan geven. Maar ik ben zo gretig en ik voel dat het niet goed is. Enthousiasme, drive, popelen, trappelen, het maakt niet uit, ik wil aan het werk! Maar mijn website kan nog niet online omdat ik nog geen foto’s heb. Hij is klaar maar nog niet compleet. Ik word er gek van! En toen kwam jouw blog. In één keer sta ik weer in het heden. Geduld opbrengen en dan zal het goedkomen. Dank je wel,
  Jeannette

  Antwoord
 2. wimaalbers

  geduld hebben én doen; waarom niet tegelijkertijd? dank voor je reactie

  Antwoord
 3. Tine de Jong-Veenstra

  Dus we moeten weer gewoon het aloude kat- en muisspel spelen, hard-to-get? 😉

  Groetjes,
  Tine

  Antwoord
 4. wimaalbers

  hooguit iets minder “easy” 🙂 dankjewel

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer: