Het ligt er te dik bovenop en het is een beetje over de top. Je hebt vast goede bedoelingen, maar daarvan een beetje teveel. We begrijpen wel dat je graag wilt, maar je kunt het ook overdrijven. Als je het zo aanpakt wordt het hijgerig en daar worden wij moe van. Beetje dimmen raden we je aan, stapje minder. Dat voelt tegenstrijdig misschien, maar werkt beter voor je.
Gretigheid is als sambal; een delicaat ingredient. Essentieel in je aanpak, mits bedachtzaam toegevoegd; een mespuntje hooguit. Het is teveel voor je het weet en dan gaat het alles overheersen. Dan proeven wij alleen nog maar begerigheid, ten koste van al het andere. Gretigheid vereist terughoudendheid. Het gaat om de finesse.
Je zou het zo niet zeggen, maar onverschilligheid doet het vaak veel beter. Uitstralen dat het je niet uitmaakt wat wij denken, dát trekt onze aandacht, dát doet wonderen voor je. Nonchalance en goed gedoseerde achteloosheid zijn ware smaakmakers. Dingen die wij lekker vinden, die ons doen toehappen.