Verbeter je emotionele afweersysteem

5 mrt 2013 | gedrag, zelfmanagement

Pas een beetje op, want het heerst. Voor je het weet heeft het jou ook te pakken. Je hebt het ook zomaar onder de leden, zo’n zeurderig gevoel van twijfel, bezorgdheid, pessimisme of gepieker. Je moet jezelf er tegen beschermen, weten waar de besmettingshaarden zitten en in wiens buurt je komt. En niet te lang aan blootstellen, voorál jezelf er niet te lang aan blootstellen.

Emoties zijn besmettelijk en meer dan we denken. Vooral mensen met veel empathie zijn bevattelijk voor de emoties van anderen. Wie zichzelf goed kan verplaatsen in anderen loopt het risico dat hij of zij er zelf wat van oploopt. Op zichzelf zijn de negatieve emoties van anderen niet schadelijk, maar een té hoge dosering of té lang blootstelling kan zich overdragen. En zelfs een lichte besmetting kan je systeem behoorlijk ontregelen. Empatische mensen hebben van nature een lage afweer en moeten weten dat ze tot de risicogroep behoren.

Weten dat er altijd besmettingsgevaar dreigt is al de helft van de voorzorg. De rest is zorgen voor voldoende tegengif in de vorm van positiviteit. Dagelijks tot je te nemen en is op veel plekken gratis verkrijgbaar.

 

Deel dit met

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer: