Vallen en wegwezen

4 dec 2012 | communicatie, zelfmanagement

Vanochtend in alle vroegte ging ik onderuit met mijn fiets. Het bruggetje waarop het gebeurde was zo glad dat ik moeite had om weer overeind te komen. Op allerlei plekken deed het zeer, maar er was een gedachte die de pijn overheerste en die was: wegwezen hier.

Het was een reflex, die ik kende van een eerdere val, jaren geleden. Ook toen wilde ik alleen maar direct weg van de plek van het onheil, toeschietende omstanders ten spijt. Ik zag mezelf vallen – als een herhaling – in een flits. Hoe knullig dat er uit zag, hoe lachwekkend haast. De schaamte was sterker dan de pijn.

Een val is geen flater. Vallen is tegenslag. Het gebeurt nu eenmaal. Gek dat we ons soms liever groot houden dan dat we hulp accepteren. Ontkenning?

De illustratie (aanklikbaar) is “Fall, struikelen en opstaan” uit de serie Bewegingen in de Seizoenen van  Gea Zwart kunstenaar en vormgever

 

Deel dit met

6 Reacties

 1. Fokko

  Blij dat je in staat was ‘weg te wezen’ ! Kan je mooi blijven bloggen en mij van tips voorzien. Bedankt nog.

  PS 1
  Kan groot houden iets te maken hebben met onze angst voor onbeduidendheid en de daaruit voortkomende behoefte aan respect?

  PS 2
  Zeker wel eens gelezen wat ‘de reis van de held’ over vallen en opstaan zegt?

  Antwoord
 2. wimaalbers

  Tuurlijk Fokko; angst en behoefte. Ik zal De Reis er nog eens op naslaan. Dank voor de tip.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer