Mastodon

Twijfeltje, twijfeltje aan de wand

18 aug 2010 | leiderschap

Kiekeboe. Twijfels gedragen zich als jengelende kinderen. Hoe meer je ze probeert te negeren of ontkennen, des te hinderlijker zullen ze overal opduiken. Ontkennen helpt niet. Ze hebben aandacht nodig, liefdevolle aandacht.
Twijfelen heeft een functie. Het kan je op belangrijke momenten weerhouden van domme dingen. Af en toe twijfelen is net zo menselijk en nuttig als adem halen. Wees er blij mee en geef het een eigen plek. Luister naar je twijfels, maar geef ze geen onbeperkt spreekrecht. Twijfel die liefdevolle aandacht krijgt zal zich minder ongedurig gedragen. En je niet meer voor de voeten lopen.

Deel dit met

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer
Zo ene

Zo ene

Als ik me buk valt m’n bril in de wcStaat er drie plakjes, dan vind ik er maar tweeMoet er eentje kotsen, dan heb ik net...

Lees meer
Wachten op post

Wachten op post

Dat je zó kunt wonen. Dat je zó kunt leven. Charles en ik moeten beiden hetzelfde gedacht hebben, terwijl we rondliepen in de...

Lees meer