Team is een duur woord

8 jan 2015 | leiderschap, samenwerken, teams

Je hebt er in gezeten of misschien zit je er nu wel in. In zo’n team dat maar niet op gang komt, dat als los zand aan elkaar hangt, dat geen meter voortgang boekt. Vergaderen tot je een ons weegt, niet vooruit te branden, allemaal eigen agenda’s. Nooit meegemaakt? Echt niet? Prijs jezelf gelukkig.

Team is een duur woord. We zouden er zuiniger mee moeten zijn. We zouden het niet moeten plakken op elk gelegenheidsgroepje of toevallige samenscholing. Noem het club, groep, stel of zootje, maar noem het niet team, zo’n waardeloze ophoping van mensen. Want een team, dat is wel even iets anders.

Maar misschien zit je wel goed. Misschien is het wél een team met momentum. Een team dat dingen aanpakt, in beweging krijgt en tot een goed einde brengt. Misschien zijn jullie ook waardeloos begonnen, maar hebben jullie waarden toegevoegd, waarden die jullie zijn gaan delen. Respect, eerlijkheid en vertrouwen bijvoorbeeld, om een paar beginwaarden te noemen. R.E. en V.

Veel meer waarden heb je ook niet nodig voor een waardevol team; R.E. en V. Je moet er namelijk ook nog naar te gaan hándelen. Elkaar aandacht geven, uit laten praten, echt luisteren en vragen stellen. Afspraken nakomen en ontevredenheid uitwisselen, met elkaar, rechtstreeks, direct, helpend. En succes delen en vieren.

Je kunt je team waardevol máken.

Deel dit met

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer: