Selecteer een pagina

Soms Tegen, soms Samen

5 feb 2010 | coaching, communicatie

Tegen en samen worden het nooit eens. Tegen ziet overal risico’s, bedreigingen en vijanden en wordt daar vechtlustig van als hond van de ketting. Samen ziet enkel synergie, mogelijkheden en vrienden en droomt een mooiere wereld bij elkaar.
Tegen en samen zijn verschillende manieren om naar de werkelijkheid te kijken. We kiezen voor een van beiden, vaak intuitief, op basis van wat we geleerd hebben en wat nodig is in de situatie. Soms Tegen, dan weer Samen. We hebben de keuze.
Voor sommigen is het moeilijker kiezen. Ze hebben hun houvast in het leven gevonden bij of het een of het ander en ze komen daar niet meer van los. Ze vechten altijd en Tegen iedereen en komen steeds meer alleen te staan. Of ze gaan zo op in Samen dat ze zichzelf tekort doen, inleveren en uiteindelijk kwijtraken. In beide gevallen worden ze een-zaam.
Het is goed om elkaar aan te moedigen om ook eens met andere ogen te kijken. Het is net als het afzetten van je bril; opeens is je wereld wazig. En misschien is dat wel dichter bij de werkelijkheid. Die is vaak niet zo scherp.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Wonderland

Wonderland

Op deze dag in 2004 kreeg ik een exclusieve rondleiding in het Frits Philips Muziekgebouw in Eindhoven, door directeur Wim...

Lees meer