Mastodon

Schuimduidelijk

24 jun 2014 | communicatie, gedrag, management

Het maakt mij niet uit wie de vrije trap krijgt of wie hem neemt. Als hij maar binnen doelafstand is en als er maar een muurtje staat. Want dan komt de spuitbus en die is de echte winst van dit wereldkampioenschap. Doellijntechnologie is ook leuk, maar de spuitbus wint het. Hoe moeilijk is innovatie?

Die simpele spuitbus doet iets wat met geen miljoenencampagne bereikt kon en kan worden. Hij voegt iets toe aan het kijkspel waar liefhebbers blij van worden, namelijk respect voor de regels en voor de scheids die er op toeziet. Die regels waren rekkelijk geworden, met al het geduw, getrek, geduik en gesmokkel. De spuitbus markeert een kantelpunt. Scheerschuim tegen het gesjoemel.

De schuimstreep van de scheids is autoriteit en handhaving tegelijk. Geen bestraffing of beloning, maar gewoon duidelijkheid over de grenzen. Het is einde gedoe en einde discussie, alle aandacht kan weer naar de bal en de actie. Doe mij maar meer van zulke duidelijkheid.

Van mij mag de spuitbus breder worden ingezet. Iets afgesproken met elkaar? Zet er maar een streep onder of een cirkel omheen. Daarover hoeven we het dan in ieder geval niet te hebben. Als de regels duidelijk zijn kan de energie naar spel en creativiteit.

 

Deel dit met

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer
Zo ene

Zo ene

Als ik me buk valt m’n bril in de wcStaat er drie plakjes, dan vind ik er maar tweeMoet er eentje kotsen, dan heb ik net...

Lees meer