Selecteer een pagina

Waar ik het vandaan haal? De stof voor mijn dagelijkse stukjes? U vraagt het me regelmatig. En het antwoord bent u zelf. Met de dingen die u doet en de gevolgen die dat heeft.
Al heel lang maak ik aantekeningen van zaken die me opvallen. Van gedrag van mensen om me heen, dat afwijkt van het gangbare. Als ik u rechts zie voorsorteren en vervolgens linksafgaan, dan blijft dat hangen. Als ik iedereen gas zie geven en u op de rem trappen idem. Ik zie het gebeuren en kijk naar de gevolgen, de voorspelbare en de verrassende. Ik spaar afwijkend gedrag, dat is mijn afwijking.
Wie elke dag even kort opschrijft wat hem zoal die dag is opgevallen, die heeft na een jaar een boek. Zo werkt het bij mij en waarom zou het voor u niet zo werken? Dat boek (net als mijn blog) is het eindproduct. Het begint met dagelijks goed nota nemen.

Deel dit