Ook vandaag weer kiezen

10 jun 2010 | leiderschap

Dit is een stukje voor de mensen die vandaag niet blij zijn. Die om zich heen kijken en zich afvragen; “Waar heb ik dit aan verdiend?” Die wakker werden en hoopten dat het een slechte droom was. Maar nee, goedemorgen Nederland.
Gelukkig heb je ook vandaag weer de mogelijkheid om te kiezen. Alleen is het nu stukken overzichtelijker dan gisteren. En de vraag van vandaag is eigenlijk nog belangrijker. Je antwoord er op is bepalend voor je toekomst. De vraag van vandaag is “Accepteer je het?”
Als je antwoord nee is, heb je vandaag tijd te weinig en morgen ook. Dan gaat al je energie naar mopperen, klagen, verwijten maken en ontkennen. Dan hou je af en tegen en is de kans klein, dat er iets productiefs uit je vingers komt. Het is een keuze. En het is aan jou. Maar de wereld draait door.
De andere keuze is die van het loslaten van je oordeel. De situatie is niet goed of slecht; het IS de situatie. Er is maar één manier van er mee omgaan en dat is hem accepteren. De werkelijkheid is de werkelijkheid en daar helpt niets tegen. Proactieve mensen weten, dat daarin het geheim zit. Energie maken en in beweging komen begint met het begin: accepteren wát er is en dát het is, zoáls het is. Heb vrede met het nu. Leef niet in andere tijden.

Deel dit met

2 Reacties

  1. Marjolein

    De spijker op z’n kop… Niet iedereen beseft dan acceptatie niet synoniem is aan lijdzaam ondergaan. Accepteer wat er is, en ga verder. Deze reminder had ik vandaag even hard nodig. Bedankt!

    Antwoord
  2. wimaalbers

    accepteren is een actief werkwoord. “zo is het”

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer