Ondernemer, wat is je stiel?

2 jan 2015 | ondernemen, zelfmanagement

De verkeerde job kun je lang volhouden. Je kunt je hele werkzame leven op een plek zitten waar je eigenlijk niets mee hebt.

Het is ooit zo gelopen, het betaalt je hypotheek en het houdt je van de straat. En zolang je doet wat je gevraagd wordt piept er niemand. Maar om nou te zeggen dat je er warm van wordt…. Zoiets. In loondienst kan het.

Als ondernemer kun je ook verkeerd kiezen. En het kan ook best even duren tot je daar achter komt. Dat het toch niet écht je ding is. Dat je dat misschien een tijdje gedacht hebt, maar dat je hart er niet echt naar uitgaat, naar die winkel, naar dat specialisme, naar die praktijk. Dat je zelfstandige bestaan toch voelt als een baan. Harde landing.

In loondienst kun je er mee wegkomen, misschien wel tot je pensioen. Als ondernemer op de verkeerde plek word je nooit succesvol. Als je professionele vuur niet brandt, maar smeult, kun je dat niet geheim houden. Mensen missen dan warmte. Klanten maken dan andere keuzes. Je kunt het dan blijven volhouden, maar niet lang. Als ondernemer kun je je niet verschuilen.

Kies met hart en ziel voor je stiel. Of kies om iets anders te gaan doen.

Deel dit met

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer