Mastodon

Ondernemen als een kind

29 jan 2010 | ondernemen, strategie

Zojuist werd er aangebeld. In de pijpenstelen stond een meisje van een jaar of acht, met een pet op en een gesloten parapluutje in haar hand. “Heeft u ook voetbalplaatjes, mijnheer?” Ik moest helaas bekennen van niet, maar was wel gecharmeerd. ‘Oké zei ze met een glimlach en wilde zich al omdraaien’. Maar ik had nog een paar vragen aan haar.
Waarom ze niet achter het hek stond bij de winkel? ”Daar staat iedereen al en ze zijn alleen maar aan het vechten”, was haar antwoord. Of ze niet beter kon wachten tot het droog werd? “Nee, want op vrijdag doen heel veel mensen boodschappen. En ik heb een paraplu”, wees ze trots. En of ze al veel plaatjes had gekregen? “Nee, drie zakjes, maar als ik bij de jongens ga staan krijg ik helemaal niks.”
Ik heb haar veel succes gewenst en in stilte bedankt voor het lesje ondernemerschap. Je eigen plekje opzoeken en daar alle aandacht krijgen. Het ijzer smeden als het heet is. Je niet laten tegenhouden door storm, regen en andere tegenslagen. En je voortdurend bezinnen op de opbrengst van de acties. Ondernemen is soms kinderlijk simpel. En die dame, die komt er wel.

Deel dit met

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer
Zo ene

Zo ene

Als ik me buk valt m’n bril in de wcStaat er drie plakjes, dan vind ik er maar tweeMoet er eentje kotsen, dan heb ik net...

Lees meer
Wachten op post

Wachten op post

Dat je zó kunt wonen. Dat je zó kunt leven. Charles en ik moeten beiden hetzelfde gedacht hebben, terwijl we rondliepen in de...

Lees meer