Selecteer een pagina

Ode aan de slechteriken

20 okt 2016 | gedrag, leiderschap, zelfmanagement

De goede ja, maar nooit hoor je mensen eens dankbaar over hun slechte voorbeelden. Geïnspireerd worden we door het gedrag van onze helden; intelligente en nobele mensen die ons lieten en laten zien hoe het wél moet. Maar niemand spreekt over hoeveel hij geleerd heeft van de dommen en de kwaadaardigen in zijn leven. Daarom vandaag een ode aan onze slechterikken.

Laten we dankbaar zijn voor de onbekwamen, de brokkenmakers en de kamikazepiloten die we meegemaakt hebben. We hebben gezien wat ze aanrichtten in organisaties en dat zal ons niet overkomen. Laten we ze hooghouden, de olifanten in de porseleinkast, de driftkoppen en de manipulators. Zoals zij een team uit elkaar wisten te drijven; we huiveren bij de herinnering. Dat zullen wij niet laten gebeuren. We herdenken ook de zelfzuchtigen, de laatmaarwaaiers en de over-hun-graf-heenregeerders. De egopoetsers, de windbuilen en de holle vaten. Dank aan hen allen voor de waardevolle lessen die ze ons hebben geleerd.

Van onze goede voorbeelden leren we hoe het moet. Van de slechte waarom niet.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Wonderland

Wonderland

Op deze dag in 2004 kreeg ik een exclusieve rondleiding in het Frits Philips Muziekgebouw in Eindhoven, door directeur Wim...

Lees meer