Selecteer een pagina

Nooit meer de hei op

15 apr 2013 | coaching, presenteren

Hoeveel coaches heb je nodig om een zeilschip te varen? Al zijn er vijftien aan boord, het antwoord is geen. Zelfs een klipperaak met 250 meter zeil, een mast van 25 en een giek van 14 meter; de schipper en de matroos kunnen de was doen. Voor de vorm mogen een paar van die coaches helpen de fok strak te zetten. De rest verschanst zich aan de reling, wanneer op het Haringvliet met een vaartje van 8 knopen wordt gezeild.

Zeilschip Hollandsch Diep is een glimmende nieuwbouwklipper, die vanuit Willemstad dagtochten vaart voor bedrijven en particulieren. Gisteren was de seizoensopening, met een aantal gasten uit de wereld van trainen en coachen. Ik was jaren geleden al eens de “spreker aan boord” voor een groep van 40 managers. Maar nu was het alleen netwerken en pleziervaren. En met 15 coaches aan boord is een goed gesprek nooit ver weg.

Hollandsch Diep is geen gewoon zeilschip. Het schip is een prachtige accommodatie met unieke mogelijkheden, die veel verder gaan een beetje teambuilding en oefenen in samenwerken. Het is dé plek voor wie op niveau aan de slag wil met zijn directie of team, of een échte time out zoekt, weg van de waan van de dag. Ik heb al een paar van die teams in gedachten. Om eens een dagje niet de hei op mee te gaan.

 

6 Reacties

  1. wimaalbers

    Een mooie dag en een goede nacht 🙂

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Wonderland

Wonderland

Op deze dag in 2004 kreeg ik een exclusieve rondleiding in het Frits Philips Muziekgebouw in Eindhoven, door directeur Wim...

Lees meer