Selecteer een pagina

Niks besmuikts aan

23 aug 2010 | communicatie

Non-verbaal is hot. Geen televisieweek gaat voorbij, of ergens duidt een deskundige de armen van Van Nieuwkerk, de schouders van Heertje of het lachje van JP. Jammer alleen dat er vervolgens zo besmuikt over gedaan wordt. Jeetje, wat ze allemaal niet aan je kunnen zien.
Het non-verbale is er altijd, we zien veel ervan ook, alleen niet bewust. Meestal  is dat prima, je wilt niet overal bij hoeven nadenken. Voelt goed is goed genoeg. Maar als er iets op het spel staat, hou je je ogen maar beter open. Er is zoveel meer tussen hemel en aarde dan woorden en argumenten.
Het is een vorm van multi tasken; luisteren en kijken tegelijk. Even wennen, maar probeer ook niet meteen alles te zien, laat staan te begrijpen. Eerst maar eens goed kijken, het duiden komt later wel.

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Stille regie: 25 tips voor het vergroten van je invloed in vergaderingen - Wimst - […] en vaker een punt. Hoorbaar. Gebruik de stilte 21. Kijk mensen aan terwijl je spreekt 22. Let op de…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Wonderland

Wonderland

Op deze dag in 2004 kreeg ik een exclusieve rondleiding in het Frits Philips Muziekgebouw in Eindhoven, door directeur Wim...

Lees meer