Selecteer een pagina

Netwerken met draaien en graaien

29 nov 2016 | acquisitie, netwerken, verkoop

Sommige van je leermeesters worden onsterfelijk. Je hebt iets van ze opgestoken dat je nooit meer kwijt raakt. Van mijn leermeester Bert leerde ik de Draai Van De Dag. Omdat ik geen Rolodex meer bezit, heb ik er de Graai Van De Dag van gemaakt.

We schrijven een verleden zonder computers en smartphones. De Rolodex, vol telefoonnummers van klanten en relaties, ratelde continu. Maar de werkdag begon nooit zonder een wilde draai aan het ding en een willekeurige greep. “Bel elke dag zomaar één iemand die je al een tijd niet gesproken hebt en je hebt het hele jaar werk”, was Bert’s credo. Hij is er welgesteld mee geworden.

Ik doe het met mijn schoenendoos vol visitekaartjes. Elke ochtend graai ik er een of twee uit en die steek ik bij me voor onderweg. Naast alle verplichte nummers bel ik die dag zo minstens één iemand op goed geluk. Dat gesprek is altijd leuk en vaak meer dan dat.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Wonderland

Wonderland

Op deze dag in 2004 kreeg ik een exclusieve rondleiding in het Frits Philips Muziekgebouw in Eindhoven, door directeur Wim...

Lees meer