Selecteer een pagina

Sommige van je leermeesters worden onsterfelijk. Je hebt iets van ze opgestoken dat je nooit meer kwijt raakt. Van mijn leermeester Bert leerde ik de Draai Van De Dag. Omdat ik geen Rolodex meer bezit, heb ik er de Graai Van De Dag van gemaakt.

We schrijven een verleden zonder computers en smartphones. De Rolodex, vol telefoonnummers van klanten en relaties, ratelde continu. Maar de werkdag begon nooit zonder een wilde draai aan het ding en een willekeurige greep. “Bel elke dag zomaar één iemand die je al een tijd niet gesproken hebt en je hebt het hele jaar werk”, was Bert’s credo. Hij is er welgesteld mee geworden.

Ik doe het met mijn schoenendoos vol visitekaartjes. Elke ochtend graai ik er een of twee uit en die steek ik bij me voor onderweg. Naast alle verplichte nummers bel ik die dag zo minstens één iemand op goed geluk. Dat gesprek is altijd leuk en vaak meer dan dat.

Deel dit