Selecteer een pagina

Netwerken; 4 keer niks

5 jul 2012 | acquisitie, netwerken, ondernemen

Dat hele netwerken is één groot misverstand. Of eigenlijk meerdere. We hebben er allemaal last van en we vallen elkaar er nog lastig mee ook. Even op een rijtje:

1. Netwerken is niet hetzelfde als verkoop of acquisitie. Het komt dus ook niet daarvoor in de plaats. Wie netwerkt is nuttig bezig, maar niet met verkopen. Het is er ook geen alibi voor.

2. Netwerken doe je niet alleen met vakgenoten. Bij voorkeur niet zelfs. Al die ontbijten, lunches borrels diners van gelijkgestemden en gelijkgerichten. Elkaar aan zitten kijken, opzoek naar hetzelfde. Schiet niet op.

3. Netwerken is niet voorbehouden aan je werkomgeving. De mooiste en nuttigste contacten doe je op tijdens de buurtbarbeque, langs het sportveld van je dochter, in het bestuur van de speeltuinvereniging en op de markt van Arlaz. Vinden zonder zoeken.

4. Netwerken gaat niet over jou en zeker niet over wat jij allemaal kunt. Netwerken gaat over wie jij kent en hoe je een ander daarmee een plezier kunt doen. Niet nog meer visitekaartjes, maar dezelfde mensen beter kennen en een beetje helpen.

Zorg ervoor dat je netwerken vooral leuk is en doe het bij voorkeur tussen het bedrijven door, want het échte werk gaat voor.  Doe het met regelmaat en weloverwogen. Weet wie je bent en wie je kent.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Wonderland

Wonderland

Op deze dag in 2004 kreeg ik een exclusieve rondleiding in het Frits Philips Muziekgebouw in Eindhoven, door directeur Wim...

Lees meer