Mastodon

Neem jezelf een beetje serieuzer alsjeblieft

2 feb 2011 | communicatie, leiderschap, presenteren

Het zijn de kleine dingen. Die je ziet en die het doen. Die maken dat je iemand wel of niet vertrouwt, met je waardevolle zaken en je belangrijke keuzes. Niet gepoetste schoenen bijvoorbeeld, een glas teveel van het goede, of een snauw tegen een secretaresse. Wie zichzelf en zijn zaakjes niet op orde heeft, die vertrouw ik niet met de mijne.
We verdraaien het wel eens en denken: wie succes heeft kan zichzelf goed verzorgen. Maar het is andersom: goed voor jezelf zorgen is het begin van succes. Wie gelooft een huisarts die even een sigaretje gaat roken? Een financieel adviseur die privé aan de grond zit? Wie vertrouwt een makelaar met een dranklucht? Een communicatieadviseur die je blik ontwijkt?
Als jij kiezen moest, zou je jezelf kiezen? Durf jij te zeggen: “Laat mij voor u zorgen, zoals ik zorg voor mezelf? Voor uw zaakjes en voor uw zaak. Kijk hoe serieus ik mezelf neem. Net zo serieus neem ik u.”

Deel dit met

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer
Zo ene

Zo ene

Als ik me buk valt m’n bril in de wcStaat er drie plakjes, dan vind ik er maar tweeMoet er eentje kotsen, dan heb ik net...

Lees meer