Mastodon

Muizenissen

20 jan 2010 | communicatie, leiderschap

Wat als het stil blijft? Wat moet u dan denken? U heeft aangeknoopt, ingebracht, toegelicht en uitgenodigd en nu is de beurt aan de ander. U rekent op een reactie, maar het blijft stil. Doodstil. Wat moet u dan denken?
Stilte is de lastigste feedback die er is. Eigenlijk is het geen feedback – u hoort of ziet geen reactie – maar ook niets is iets in dit verband. De telefoon gaat niet, men komt er niet op terug, u heeft het de tijd gegeven, maar elke reactie ontbreekt. Was de interesse niet echt? Vond men uw inbreng niks? Heeft men inmiddels een beter voorstel? Of andere prioriteiten? 
Wat u er van moet denken? Trap niet in die valkuil. Hoe spannend ook, ga geen betekenissen verzinnen wanneer feedback uitblijft. Loop niet vooruit op feiten en haal u geen hoofd vol muizenissen. Stel vast dat het stiller is dan u had verwacht en doe daar iets mee. Maak daar feedback van voor de ander op een manier dat die er iets aan heeft. Niet meer en niet minder. Doorbreek zelf de stilte of laat ze voor wat ze is. En voorkom onnodige drukte in uw hoofd.

Deel dit met

2 Reacties

 1. John Knappers

  Mijn motto is altijd nog: hou het iniatief in je eigen hand.
  Stel je knop op “zenden” en lekker doorbikkelen, haha.
  Gr. John

  Antwoord
 2. wimaalbers

  initiatief; precies
  zenden; soms
  doorbikkelen: altijd

  dag John

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer
Zo ene

Zo ene

Als ik me buk valt m’n bril in de wcStaat er drie plakjes, dan vind ik er maar tweeMoet er eentje kotsen, dan heb ik net...

Lees meer