Mastodon

Mooi man m/v; management maar dan anders

3 mrt 2011 | communicatie, klantvriendelijkheid, leiderschap, management

Als de grote schaarste morgen aanbreekt, ben je er dan klaar voor? Markten en consumenten in overvloed, maar een tekort aan medewerkers. Als de babyboomers met de benen op de bank zitten, wie gaat dan nog voor je denken en doen? De grote schaarste van morgen gaat over hersens en handjes. Al het andere is bijzaak.
Als je strategisch proces een dag mag duren, kun je dat dan aan? Als alles onmiddellijk inzichtelijk en beschikbaar is, hoe ga je dan nog keuzes maken? Als een vraag van vandaag morgen je core business kan zijn, wie bepaalt dan welke vraag? Top-down is te traag voor wie morgen nog wil meespelen.
Het moet op zijn kop, het model en ons denken. Ónze markt en ónze strategie inruilen voor moderne mensen met een gezond buikgevoel en die hóeven geen medewerkers te zijn. En ouderwets bemoei-management boeit ze niet. Ondernemen wordt een buiten-activiteit. Je balboekje interessanter dan je orderboek.
De komende weken schrijf ik aan een boek over management-maar-dan-anders. Draag bij. Laat me jouw visie weten.

Deel dit met

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer
Zo ene

Zo ene

Als ik me buk valt m’n bril in de wcStaat er drie plakjes, dan vind ik er maar tweeMoet er eentje kotsen, dan heb ik net...

Lees meer
Wachten op post

Wachten op post

Dat je zó kunt wonen. Dat je zó kunt leven. Charles en ik moeten beiden hetzelfde gedacht hebben, terwijl we rondliepen in de...

Lees meer