Selecteer een pagina

Managementrol: Boksbal

9 jun 2016 | communicatie, ondernemen

Laat ik me netjes uitdrukken: het gros van de ondernemers krijgt te weinig tegengas. Ze omringen zich ruimschoots met mensen die alles mooi vinden, in alles meegaan en tot alles bereid zijn, omdat de baas het zegt. Goed voor diens ego en nuttig als er aangepakt moet worden, maar wat als de baas aantoonbaar uit zijn nek kletst, er naast zit of zich blind staart?

Het is het ontbrekende hoofdstuk in boeken over organisatiekunde; hoe organiseer ik tegenspraak? Dat komt omdat ondernemen al zwaar genoeg is, markt en concurrentie vragen al zoveel energie. Welke generaal laat er ook op zich schieten door zijn eigen troepen?

Leiding geven is niet voor watjes. Om de competitie buiten te winnen moet je vooraf je interne kritiek goed organiseren. Vraag mensen om je te volgen, maar ook om je uit te dagen. Een zwakke plek hebben is niet erg, kwalijker is het niet te weten waar hij zit. De bijbehorende managementrol heet  “boksbal”.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Wonderland

Wonderland

Op deze dag in 2004 kreeg ik een exclusieve rondleiding in het Frits Philips Muziekgebouw in Eindhoven, door directeur Wim...

Lees meer