Selecteer een pagina

Krijg nou wat

17 mei 2011 | gedrag, zelfmanagement

Je weet niet wat je niet weet. En het is beter om daar maar vrede mee te hebben. Die zoektocht is eindeloos en veel weten maakt niet persé gelukkiger. Maar sóms zijn er anderen die je iets in de schoot werpen. Niet gezocht, ongevraagd en juist dan vaak waardevol.
Gisteren kreeg ik een tweet van Carolien. Ze leest deze blog al langere tijd en er moest haar iets van het hart. Iets over de toon en strekking van mijn stukjes en hoe die veranderd zijn de laatste tijd. En niet ten goede. In haar beleving dan. Dat ze dat jammer vond en dat ik dat even weten moest. Niet heel leuk om te lezen natuurlijk, maar wel heel nuttig.
De beste dingen om te weten te komen, zijn niet altijd de aangename. Diep in je hart weet je dat en dat weerhoud je er makkelijk van, om er naar op zoek te gaan. Daarom is het mooi als iemand je ongevraagd wijzer maakt. Want wat je niet weet dat deert je niet, én dat leert je niet.
Gevraagde feedback is goed. Ongevraagde vaak nog beter. Sta open.

1 Reactie

  1. Carolien Oosterhoff

    Hoi Wim,

    Oei, ik lees het nu pas. Ja, ik volg je al een jaar en liet tot nu ook altijd van me horen als ik je stuk waardevol vond. Ik lees je graag. Ik neem je serieus en zie je voor vol aan: dus ik ben niet voorzichtig, zo goed mogelijk zorgvuldig; dat wel. Ik Ik schreef je nog: op incidentele feedback hoef je je toch niet meteen aan te passen (en ik schreef ook “dat hoef ik jou niet te vertellen”) op patronen en rode draden in feedback….daar zit vast wel wat in. Ik vond de openheid in je reactie enorm voelbaar, bedankte me ervoor, vroeg om concretisering (dat kon ik) en je reageerde adequaat met jouw visie. Ik schreef je “zoete broodjes worden er al genoeg gebakken – op Twitter; ik zie mensen graag voor vol en zo word ik zelf ook graag behandeld; als iemand die van feedback niet meteen terugdeinst. Want van ‘ik wilde je sparen’ – opmerkingen krijg ik het gevoel dat ik dan iets uit zou stralen dat ik het niet kan handelen. Meester. Leerling. En weer meester. En weer leerling. We zijn het allemaal. Dank voor je dialoog.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Wonderland

Wonderland

Op deze dag in 2004 kreeg ik een exclusieve rondleiding in het Frits Philips Muziekgebouw in Eindhoven, door directeur Wim...

Lees meer