Kijk, dat is nou écht presenteren

3 mei 2012 | communicatie, presenteren, spreken

De presentaties van TED zijn vaak bronnen van inspiratie. Verrassend en verbazend, die verhalen vanuit wetenschap, entertainment en design. Het enige punt van kritiek is soms de lengte. Het format van 20 minuten is regelmatig te lang voor de boodschap. Die dan verwatert, met een te lange aanloop en teveel anekdotes.
Maar Joe Smith heeft slechts 4 minuut en 28 seconden nodig voor zijn fantastische bijdrage aan TEDx op de Universteit in Portland. Schitterende boodschap en briljante presentatie; deze man doet echt alles goed.

Joe heeft één simpele boodschap en houdt het kort. Hij onderbouwt zijn argument met een eenvoudige rekensom en verpakt het in twee woorden. Hij betrekt de zaal met een verbluffende vanzelfsprekendheid. Hij demonstreert en herhaalt keer op keer, zonder dat het verveelt. En net als het erg vermakelijk begint te worden komt hij terug op het “waarom”; zijn nuchtere boodschap. Natuurlijk heeft hij dan een pracht van een uitsmijter. Maar het mooist van alles is het nonverbale deel van zijn presentatie. Werkelijk voorbeeldig.

Ik dank Joe Smith voor zijn betoog én voor de verpakking er van. In vier minuten veel geleerd.
Deel dit met

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer: