Selecteer een pagina

Jezelf rijk wensen

30 jul 2021 | #wimst, creativiteit

Het is vandaag zes jaar geleden en ik hoor het me nog zeggen: ¨Wat ik nu nog zou wensen is een voetbalkooi voor die plek¨.

Het project was een popup-park annex stadsstrand op een braakliggend terrein. Een en al liefdewerk, véél werk en nauwelijks geld dus. Zeg maar geen geld. We hadden nog een stuk gras in te vullen, maar waar vind je dan zo gauw een panna- of voetbalkooi? Niet even via je netwerk. En ook niet op marktplaats. Maar ik ging eerst op vakantie en ik dacht niet meer aan voetbalkooien.

De eerste dag na mijn vakantie fietste ik in alle vroegte over een bedrijfsterrein, toen mijn blik viel op een ongebruikt stukje grond. En daar stond waarachtig een gloednieuwe voetbalkooi te glimmen, alsof hij daar zojuist was gedropt uit een ruimteschip. Twee uur later had ik de eigenaar aan de lijn: ¨Of hij er al een bestemming voor had¨. Die had hij niet echt. Dezelfde avond hebben we hem gezamenlijk verplaatst naar het stadsstrandpark.

¨Dat je alles kunt krijgen wat je wenst, als je er maar hard genoeg in gelooft¨? Van mij hoef je geen zweverige verhalen te verwachten á la The Secret en over Het Universum. Maar ik weet wel, dat er net zoveel ónbewustzijn is als béwustzijn en dat we daar veel meer op moeten vertrouwen dan we doen. En misschien werkt je onbewustzijn wel het beste, als je droom of wens meer behelst dan alleen eigen gewin of -belang. Het is maar een idee.

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Manipulatie-les, Big Data en Metaknowledge; #Wimsweek 010 - Wimst - […] Jezelf rijk wensen (uitsmijter) Dit “overkwam” mij precies een jaar geleden. En het kan zomaar weer gebeuren, jou, mij……

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Wonderland

Wonderland

Op deze dag in 2004 kreeg ik een exclusieve rondleiding in het Frits Philips Muziekgebouw in Eindhoven, door directeur Wim...

Lees meer