Iedereen groter

13 okt 2010 | adviseren, communicatie, presenteren

De meeste mensen zijn te klein. Hoe goed ze ook zijn in wat ze doen, ze worden over het hoofd gezien. In de massa vallen ze niet op. Tussen al die anderen springen ze er niet uit. Heel erg is dat niet, want al die anderen doen dat ook niet. Maar zo hier en daar steekt er een met kop en schouders boven uit. En die heeft over aandacht niet te klagen.
Het gaat niet om decimeters, het zou al schelen als er meer rechtop gestaan werd. Diep ademhalen, borst vooruit, naar achteren met die schouders en de blik gericht op de horizon. Wat ook helpt is een basishouding van binnenpret; dat zie je namelijk van buiten.
Maar écht groeien ga je van de volgende oefening: Denk eens na over wát precies je bezigheid of job is en wat jij vanuit jezelf daaraan toevoegt. Wat zeggen anderen over je bijdrage, je stijl, jouw aanpak? Waarom zít jij eigenlijk op die plek? En waarmee maak jij daar het verschil voor de rest?
Neem je tijd. Vind de antwoorden op deze vragen. En tenslotte het belangrijkste: spreek het uit tegen anderen. Je groeit dan vanzelf tien centimeter.

Deel dit met

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer: