Selecteer een pagina

Er zijn twee soorten managers. Zeggen hun medewerkers. Ik spreek ze regelmatig en hier dus even namens hen. Er zijn er die je gek maken met al hun besluiten en er zijn anderen die hopeloos besluiteloos zijn. Heel misschien bestaan er ook wel managers die er ergens tussenin zitten. Maar die medewerkers hoor ik niet over hen klagen.
Goed om het jezelf eens af te vragen: in welke categorie zouden ze mij plaatsen? In die van hot naar her, hak op tak, zus en zo, waardoor ze zich de hele dag afvragen welke kant het nou echt op moet? Of in die van wikken en wegen, aarzelen en dralen, misschien morgen en anders volgende week dan; terwijl iedereen om u heen weet welke knoop en wiens hakmes? 
Verras ze eens deze week, die van u. Doe eens een hele week het tegenovergestelde van normaal. Gewoon zijn gangetje, op zijn beloop, niks nieuw en niets wijzigen. Of juist spijkers met koppen, de koe bij de horens, linksom of rechtsom. Vandaag beginnen geeft morgen al gefluister bij de koffieautomaat, beloof ik u. En hou het die week vol. Niks mis mee, als ze weer eens met nieuwe ogen naar u kijken.

Deel dit