Hoe voorspelbaar ben jij?

15 sep 2010 | communicatie, creativiteit, klantgerichtheid, ondernemen

Gisteren beschuldigde Stan Lenssen me van framing en branding. Framing is het schrijven volgens een stramien, met een aantal vaste vorm- en stijlkenmerken. Framing is een hulpmiddel voor  de blogger, zodat er iedere dag weer wat op papier komt. Branding is het resultaat ervan bij de lezer. De schrijver heeft een gedefinieerde kwaliteit; wordt een merk en heeft een format. Stan bedoelde het goed, maar het voelde even als een ernstige aantijging.
Vrije werkers zien zichzelf graag als onafhankelijke denkers. Ongehinderd door collectieven en conventies en verrassend in hun adviezen en hun aanpak. Je kunt ze niet vangen, ringen en in een hokje stoppen. Onvoorspelbaar en inspirerend zijn is een belangrijk element in hun toegevoegde waarde. Aan routines en regels hebben ze een hekel, net als aan formats en frames. Want wie wil er nou voorspelbaar zijn?
Maar beste creatieve, fantasierijke, inventieve en originele vrije werkers van Nederland. Je kunt niet iedere dag een nieuw wiel uitvinden. En al kon je het wel, er is niemand die het bij je koopt. Klanten komen terug op plekken waar ze weten wat ze er vinden. Bij de formules, de formats en de frames die ze houvast geven. Voorspelbaarheid verkoopt.
(En troost je; elke dag verrassend wordt op den duur ook vertrouwd)

Deel dit met

3 Reacties

 1. Stan Lenssen

  Hi Wim,

  Als het voor de lezer voelt als thuiskomen dan is het doel bereikt. Dan heb je het als vrije werker goed gedaan. Verrassend, creatief en fantasierijk zijn daarvoor de tools. Het vormpje geeft het warme thuisgevoel.

  Het is ook een stukje afdruk van jouw micromerk. Jouw persoonlijke stijl waar de lezer telkens weer naar uitkijkt.

  Jou beschuldigen van framen? Ik zou niet durven. Ga me in een hoekje zitten shamen 😉

  Vriendelijke vrije groet,
  Stan Lenssen – Vrije Werker

  Antwoord
 2. wimaalbers

  bloggen is ook “er om vragen”, dank Stan

  Antwoord
 3. Huub Koch

  Je zou niet willen dat jouw potje stoofvlees opeens een andere smaak en samenstelling heeft! Binnen dat format heb jij inderdaad je draai gevonden, iedere dag. En das geen snoepje van de week! Keep on moving! 😉

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer: