Mastodon

Hoe business is je social?

30 mei 2016 | communicatie

Ze had wel een mooie pitch, maar daar nu even geen tijd voor. Ze was even te druk met werk, betaald werk. Ik vond het verfrissend.

Het was een avond met pitches van jonge startende ondernemers. Bevlogen, betrokken, de wereld mooier makend; social business was het thema. Ik mocht vragen stellen en deed dat met de zwarte pet op. “Wie is je klant”, “Hoe ga je hier geld mee verdienen?” Hoe is dit anders dan….?” Die vragen werden niet altijd begrepen. Winst? Geld verdienen? Daar was het ze niet om te doen. Niet in de eerste plaats in ieder geval.

Met haar praatte ik wat na. Ze had een prachtige WHY maar die zat verstopt in haar WERK. En het laatste ging nu even voor. Vóór de bevlogenheid en de betekenis. Ik zei dat ik dat jammer vond. Niets mooier dan dat je toegevoegde waarde samengaat met toegevoegde betekenis. En dat je dat trots uitdraagt. Ze begreep wat ik bedoelde. Ze komt er wel.

Er is een schreeuw om meer social in business. We zijn collectief op zoek naar redement dat samengaat met meer geluk. Een nieuwe generatie strijdt voor een andere manier van werken en ondernemen. Een deel daarvan stroomt in als werknemer en gaat de uitdaging ín gevestigde organisaties. Een ander deel begint daar niet aan en start zelf iets op een nieuwe manier. Overtuigd, maar soms met te weinig gevoel voor markt.

Ze hebben elkaar keihard nodig. Business moet meer social en social mag best wat meer business.

Deel dit met

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. #WIMSWEEK 007 - Wimst - […] Hoe business is je social? Blog van eigen hand. Over een avondje pitchen in Utrecht. En wat we daarvan…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer
Zo ene

Zo ene

Als ik me buk valt m’n bril in de wcStaat er drie plakjes, dan vind ik er maar tweeMoet er eentje kotsen, dan heb ik net...

Lees meer