Het zit me helemaal tot hier

18 mrt 2010 | communicatie

Vol is vol. Er kan niks meer bij, eerst moet er iets uit. Wat je er ook in probeert te stoppen, het schiet er over heen of het glijdt er langs af. Eerst helemaal leeg laten lopen is de enige remedie.
Een emotioneel mens is als een vol vat. In het zit me tot hier is hier  letterlijk het randje. Kijk maar naar de handen. Een grens is bereikt en de maat is vol. Voor wat u toe te voegen of in te brengen heeft is simpelweg geen ruimte.
Hou dat nog maar even voor u en moedig de ander aan om leeg te lopen. Van ontploffing tot  nadruppelen kost tijd. Gun u die, tot het vanzelf stil wordt. En kijk toch eens; wat een opluchting en wat een ruimte.

Deel dit met

5 Reacties

 1. Mieke Siemons

  Mooi invoelbaar geschreven weer en heel herkenbaar voor en vat vol emoties als ik. Voor mij is Vlieland een heerlijke plek om weer leeg te lopen. Elke winter een paar dagen alleen ik en de zee, heerlijk. Schilderen helpt ook.

  Antwoord
 2. Roy Vandendriessche

  Ik kan de werkdruk ook niet langer aan, gelukkig heeft mijn baas een hulpje voorzien die de druk wat wegneemt, zodat ik toch nog met gemak in het bureau kan rondhangen.

  Bedankt baas!

  Mvg,
  Roy

  Antwoord
 3. Pichael Mollet

  Ik moet Roy toch wel zeggen dat dit een zeer mooi gebaar is van zijn baas, ik denk niet dat er veel personen dit zouden krijgen.
  Het ruikt hier naar bazenpoeperij !

  Salut !

  Antwoord
 4. Dan Ce Jlerck

  Ik denk dat dit toch één van de beste bazen ter wereld is. Bazenpoeperij is nodig en af en toe eens een zaterdag afstaan is ook een mooi gebaar

  Mvg,

  Dan

  Antwoord
 5. Kaep Schristof

  Ik moet ook altijd te veel werken, gelukkig kan ik met mijn chopper een ritje maken om alle stress te vergeten, nu mijn saxo weg is, is er ook veel stress mee verdwenen.

  Grtz

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer