Mastodon

Het zijn de kleine dingen die je de das om doen

31 mrt 2015 | communicatie

De telefoon ging. Nummer onbekend. Toen ik opnam en antwoordde bleef het drie seconden seconden stil. Het was een computer die mij had gebeld en kennelijk moest ik maar even wachten tot ik aan de beurt was. Daarna een klik en veel callcenter-geroezemoes. “Goedenmiddag, u spreekt met Evelien namens DTG. Bent u degene bij het bedrijf die gaat over het adverteren?“ Voor ik kon antwoorden ging ze al verder, maar ik had genoeg gehoord. Tot zover. Ons gesprek.

Beste directeur van DTG. Als u adverteerders zoekt, besteed dat dan niet uit aan een computer en een zaal vol werkstudenten die 60 maal per minuut hetzelfde script moeten afraffelen. En geef uw klanten dan niet vanaf de eerste seconde het gevoel dat ze er niet écht toe doen. Dat ze, na door u gebeld te zijn, maar even moeten wachten tot uw dure vakantiekracht een lijntje vrij heeft. In een zaal waar nog 30 bijverdieners luidop en dwars door elkaar de ene na de andere ondernemer van hun werk zitten te houden. En zich introduceren met Erik of Angelique “namens” en dus niet “van” Marktplaats. Bij mij van “het bedrijf”. Zielloos. Heilloos. Kansloos.

Misschien gelooft DTG – zoals zoveel belbedrijven – in de marketing-van-de-grote-getallen. Héél vaak schieten en hopen dat er af en toe iemand in tuint. Ik ben zelf meer van de marketing-van-de-kleine-dingen. Die het doen, die het doen, die het doen.

 

Deel dit met

1 Reactie

 1. Sylvia Musch

  Ha die Wim,
  Het is vreselijk….
  Maar bij mij wordt er ook wel verwezen naar het “bel-me-niet-register”. Of wil jij wel gebeld blijven worden door bedrijven die met “koude acquisitie” wél tonen respect te hebben voor degenen die ze bellen?
  Groetjes,
  Sylvia

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer
Zo ene

Zo ene

Als ik me buk valt m’n bril in de wcStaat er drie plakjes, dan vind ik er maar tweeMoet er eentje kotsen, dan heb ik net...

Lees meer