Selecteer een pagina

Het vuile werk

18 sep 2014 | communicatie, leiderschap, momentum, zelfmanagement

Dat iémand het vuile werk moet opknappen, dat is geen excuus. Geen excuus voor de automatische piloot, met-de-pet of met het verstand op nul. Het vuile werk is geen excuus om door roeien en ruiten te gaan of als een olifant door de porceleinkast. Ook het vuile werk kan met zorg, aandacht en liefde.

Het vuile werk is het werk dat we tegen onze zin doen. Het moet gebeuren en het is belangrijk, maar niemand zit er op te wachten. Soms is het de corvee of de routine; magazijn aanvegen, archiveren, de administratie. Soms is “the dirty job” het lastigste van het lastigste, zoals een beoordelingsgesprek voeren, een offerte afwijzen of iemand ontslaan.

Je kunt vakken vullen op twee manieren; met en zonder liefde. Hetzelfde geldt voor bekeuringen uitschrijven, scripties afwijzen en kaakoperaties uitvoeren. Het vuilste werk kan mét of zónder. En als het werk zo vuil is dat het niet met liefde kán, dan moet je het misschien niet willen doen. Niet aan een ander overlaten. Nee, voorkomen dat het wordt gedaan.

Als de wereld niet een klein beetje mooier wordt van wat je doet, waar ben je dan in hemelsnaam mee bezig?

 

>ABONNEER MIJ OP NIEUWE BLOGS<

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Wonderland

Wonderland

Op deze dag in 2004 kreeg ik een exclusieve rondleiding in het Frits Philips Muziekgebouw in Eindhoven, door directeur Wim...

Lees meer