Mastodon

Het verschil tussen volgers en navolgers

8 okt 2013 | communicatie, gedrag, netwerken

Aan de meeste volgers heb je helemaal niets. Ze hebben namelijk helemaal niets met jou. Ooit klikten ze ergens op en gingen ze je volgen. Goede kans dat ze daarna nooit meer naar je hebben omgekeken. Net zo min als jij ooit nog iets van hen hebt gehoord. Volgen betekent niets.

Zo heb je ook contacts, connections en friends. Als je maar genoeg aanklikt stijgen de aantallen vanzelf. Het is vrienden maken met je wijsvinger; “jij en zij en hij”. De inspanning is minimaal en de opbrengst……. Nou ja , zeg het maar. Wat is de opbrengst?

Om écht gevolgd te worden moet je veel harder werken. Daarvoor moet je eerst zorgen dat je gehoord wordt. En dan begint het pas. Eenmaal gehoord moet je ook begrepen worden. En begrepen worden is nog niet genoeg. Je moet gehoord, begrepen én geloofd worden. Pas als je geloofd wordt bestaat de kans dat iemand je gaat navolgen. ‘na-vol-gen: h~; nadoen: iems voorbeeld~.
Gehoord, begrepen, geloofd en (na-)gevolgd worden. Hard werken.

 

Deel dit met

2 Reacties

 1. Tineke Katsipodas

  Bespeur ik een lichte frustratie? Voel me overigens als jouw volger niet aangesproken. Ik lees je regelmatig en met plezier. Zou de vraag niet mogen zijn: wat is nut en noodzaak van volgers? Wordt al veel over gezegd maar zou jouw mening willen lezen. Keep up the good work!

  Antwoord
 2. wimaalbers

  Nee hoor Tineke. Frustratie is me vreemd. De noodzaak van volgers is onweerlegbaar: mensen moeten je eerst volgen voor ze je kunnen na-volgen. Je moet derhalve zorgen dat je aandacht krijgt. En wie wil krijgen moet eerst geven.
  Dankjewel.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer
Zo ene

Zo ene

Als ik me buk valt m’n bril in de wcStaat er drie plakjes, dan vind ik er maar tweeMoet er eentje kotsen, dan heb ik net...

Lees meer