Selecteer een pagina

Help me. Ik heb last van mijn netwerk…

8 nov 2013 | acquisitie, netwerken, ondernemen, verkoop

Je bent misschien wel een waardeloze accountant. Of een webdesigner die niet met zijn tijd is meegegaan. Je catering is goedkoop, maar om nou te zeggen dat het lekker is…. Maar je zit in mijn netwerk en hoe kan ik dan om je heen?

In sommige netwerken zijn we min of meer tot elkaar veroordeeld. We zitten op hetzelfde bedrijventerrein, of bij dezelfde ronde tafel. Of we zijn lid van zo’n club die als belangrijkste doelstelling heeft, om elkaar de zakelijke bal toe te schuiven. Maar wie zegt me dat dát mij de beste deal oplevert? (Of degene naar wie ik je doorverwijs.) Als ik geluk hebt krijg ik de middelmaat.

Dat je me telkens weer vertelt wát je doet is mooi. Ik weet dát ik bij je terecht kan, maar nog niet óf ik ook met jou zaken doen wíl. Goede vrienden of niet, daarvoor moet je me overtuigen dat je beter bent dan de rest. Vergeet de brochurepraatjes en geef me het gevoel dat ik waarachtig gelúk heb dat jij in mijn netwerk zit.

Want ik doe alleen zaken met de allerbesten. Punt.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Wonderland

Wonderland

Op deze dag in 2004 kreeg ik een exclusieve rondleiding in het Frits Philips Muziekgebouw in Eindhoven, door directeur Wim...

Lees meer