Selecteer een pagina

U bent goed in gezichten, maar slecht in namen? Gek, dat hoor ik nou zelden. De meeste mensen hebben geen enkele moeite met het onthouden van namen. Na een jaar komen ze u opnieuw tegen en weten gelijk weer wie u bent en waar ze u van kennen. Dus u bent de uitzondering. Vergeet het maar.
Bijna alles onthouden we makkelijker dan namen. Er zijn er zoveel die Margreet, Marlies of Marijke heten, maar er is er maar eentje met van die grote handen, zo’n verbaasde blik of dat zangerige in haar stem. Maar als u niet oplet, dan ontgaat het u tijdens de kennismaking, net als haar naam. U schudt alweer een volgende hand en een volgende. Jammer.
Het laatste wat een kennismaking zou moeten zijn is gewoonte. Ook al staan de mensen voor u op een rijtje, ze verdienen elk een kwaliteitsmoment met u. En hun namen onthouden wordt veel makkelijker, wanneer u ze opslaat samen met andere informatie. Gebruik voor het oppikken daarvan iets meer tijd en benut al uw zintuigen. Kennismaken moet geen routine zijn, maar een ritueel.

Deel dit