Mastodon

Goedgelovig maakt gelukkig

6 dec 2010 | communicatie, strategie

Ik wil het graag geloven. Dat de toekomst van de wereld transparant en open is. Dat staten, leiders en burgers op een andere manier met elkaar om zullen gaan. Gedwongen – zeg maar geholpen – door de onbegrensdheid van het internet. Ik wil het graag geloven, maar ik weet het nog even niet. Misschien ben ik net niet naïef genoeg. Niet goed genoeg van vertrouwen in de medemens. En dus in mezelf.  Eerst zien dan geloven?
Hoop put ik elders. Zoals uit het artikel van Roos Vonk in de Volkskrant van zaterdag. De titel is Vertrouw elkaar eens. Vonk schrijft daarin over de besmettelijkheid van vertrouwen en over de heilzaamheid ervan. Op vele fronten. Over hoe een vertrouwende opstelling het ”knuffelhormoon” oxytocine aanmaakt en hoe dat weer zorgt voor meer dopamine in onze hersenen (ook lekker).
Ik heb het altijd gedacht en nu blijkt het nog bewezen ook. Geloven in de goedheid van anderen – want wat is vertrouwen ánders – maakt je gelukkiger en succesvoller. Niet altijd en met iedereen, maar bottom line wél en daar gaat het toch om. En zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten. Geloof ik mezelf wel?

Deel dit met

2 Reacties

 1. Annojo

  Met goedgelovigheid zul je een paar keer flink op je neus getimmerd worden, maar het is het waard, denk ik.

  Antwoord
 2. wimaalbers

  “mensen met een hoog basisvertrouwen zijn beter in het ontmaskeren”…. dus misschien is het wel andersom. wie wantrouwen zaait, die misbruik krijgt..
  dankjewel voor je reactie

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer
Zo ene

Zo ene

Als ik me buk valt m’n bril in de wcStaat er drie plakjes, dan vind ik er maar tweeMoet er eentje kotsen, dan heb ik net...

Lees meer
Wachten op post

Wachten op post

Dat je zó kunt wonen. Dat je zó kunt leven. Charles en ik moeten beiden hetzelfde gedacht hebben, terwijl we rondliepen in de...

Lees meer