Mastodon

Gezocht: verschilmakers

5 nov 2010 | communicatie, gedrag, leiderschap

Hohoho. Voor jullie je computer uit doen nog even het huiswerk voor dit weekend. Denk eens na over wie er in je omgeving het verschil maken. Wie zorgen er bij jou voor energie? Wie geven er in de groep de doorslag? Wie zijn verantwoordelijk voor je goede gevoel? Meer dan eens. Dus nadenken en opschrijven: Welke mensen zijn het en vooral: wat doen ze anders dan anderen?
Het is prachtig als je maandag een lijstje van drie hebt. Veel mensen komen niet verder dan twee en ook dan mag je je rijk rekenen. En zelfs als het er maar één is, dan nog is er veel te leren. Het belangrijkst is dat je de vinger er op legt, wát het gedrag is waarmee ze het verschil maken. Niet eenvoudig vaak, want het oogt zo gewoon wat ze doen, vanzelfsprekend haast. En toch is het dat niet.
Volgende week is de Nationale Week van het Verschil. Zorg dat je erover mee kunt praten.

Deel dit met

4 Reacties

 1. wilko

  Beste Wim,
  Mooie overdenking voor het weekend; Nationale week van het verschil? Ik vind het een geweldig gevonden overdenking van commerciele aard die mensen aan het denken moet zetten; Wie is er nu echt de beste persoon voor de klus? Wie maakt het verschil en dan blijven er maar weinig over. Hiermee hbe jij in ieder geval het Verschil kunnen maken! Succes.
  Wilko

  Antwoord
 2. wimaalbers

  en wat kun jij leren van hoe zij dat doen….? dank voor je reactie Wilko

  Antwoord
 3. Tony de Bree

  Wim, goed plan. Deze tip gebruik ik zowel persoonlijk als professioneel (als dat kan) ook zoveel mogelijk. Goed voor je balans.

  Antwoord
 4. Arno Gramsma

  Hoi Wim,
  ben het ook met jou eens en ben hier ook veel mee bezig heb laatst een essay geschreven voor een kans om een EMBA bij Nijenrode te winnen, zie (How would you describe yourself as NEW MANAGER? http://bit.ly/gI5FAs) het is een iets andere insteek. Ik heb het meer van mijn eigen ik bekeken. Ben benieuwd naar jou reactie.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer
Zo ene

Zo ene

Als ik me buk valt m’n bril in de wcStaat er drie plakjes, dan vind ik er maar tweeMoet er eentje kotsen, dan heb ik net...

Lees meer
Wachten op post

Wachten op post

Dat je zó kunt wonen. Dat je zó kunt leven. Charles en ik moeten beiden hetzelfde gedacht hebben, terwijl we rondliepen in de...

Lees meer