Fijne gesprekken waar je weinig aan hebt

21 jan 2016 | acquisitie, adviseren, communicatie

Fijne gesprekken heb je al genoeg. Die waar je een beetje rozig uitkomt. Aangename kennismaking geweest, goeie klik gevonden, elkaar helemaal begrepen en lekker bevestigd gekregen dat je goed bezig bent. De tijd was om voor je het wist en echt afgesproken heb je niks. Maar dat komt een volgende keer wel goed. Dat voel je aan je water.

Fijne gesprekken waar je weinig aan hebt. Die je niet aanzetten tot actie en waar nooit meer een vervolg op komt. We hebben ze dagelijks en ze zijn goed voor de feel good, maar daar blijft het dan ook bij. Misschien tijd om een beetje te minderen?

De gesprekken waar je écht iets aan hebt, zijn de niet-zo-feel-good gesprekken. Die waarna je jezelf wat ongemakkelijk voelt. Jaloers, betrapt, ongemakkelijk of gewoon onrustig. Omdat je zag hoe het óók kan, omdat je een spiegel is voorgehouden, omdat er nog veel te doen is. Of omdat je agenda ervan gaat knellen. Dat zijn de betere gesprekken. Zoek ze op, zou ik zeggen.

 

Deel dit met

5 Reacties

  1. roeland

    Waar was je gisteren dan man?
    #warchildfeestje

    groetland

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer