Selecteer een pagina

Eigen kracht of jatwerk?

29 jan 2014 | zelfmanagement

De beste manier om jezelf klein en onzichtbaar te maken is in de schaduw gaan staan van iets groots. Toch denken veel mensen dat ze groter en glanzender worden door aan te schurken tegen macht, geld of roem. Ze denken dat beroemdheid afgeeft en verwarren schijnsel met schaduw.

Ik heb me er zelf ook wel eens schuldig aan gemaakt. Meermalen zelfs. Zogenaamd terloops de naam genoemd van een bekendheid waarmee of waarvoor ik heb gewerkt. In de hoop dat ik daardoor zou stijgen in de achting van anderen. Wat ik er mee bereikte was dat ik me klein en smoezelig voelde na afloop. Betrapt bij jatwerk.

Bekendheid en beroemdheid werken als een magneet op mensen. Maar magneten trekken vooral kleine deeltjes aan.

Voor glans en statuur moet je niet bij anderen te leen gaan. Je wordt er dof en klein van. Blijf bij jezelf en wees groots.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Wonderland

Wonderland

Op deze dag in 2004 kreeg ik een exclusieve rondleiding in het Frits Philips Muziekgebouw in Eindhoven, door directeur Wim...

Lees meer