Een wereld open

5 nov 2022 | #wimst

Wat zit er toch in al die rugzakken, vroegen wij ons af. Wandelschool Maarten Heilstee uit Opijnen stuurde een kleurige brochure en gaf ons daarmee een inkijkje. 

De checklist voor de sportieve wandeling van 10-15 kilometer vermeldt onder andere: regenjas (lichtgewicht), warme trui, opvouwbare paraplu, camera, verrekijker, ehbo doosje (incl. tekenverwijderaar), plattegrond, thermoskan met koffie of thee, plastic bekers, lunchpakket, fruit (optie), fruitmesje, papieren zakdoekjes, twee flesjes bronwater, pet of zonneklep, zonnebril, zonnebrandmiddel, wandelkaarten, mobiele telefoon, plastic folie (om op te zitten) en een kompas. Het natte washandje (in plastic zakje) staat er ook bij, als “tip”.

Zelf laten wij juist het liefst zoveel mogelijk thuis. Niets loopt lekkerder dan lichtgewicht. Niks om mee te sjouwen, om je zorgen over te maken, of om op te moeten letten. Op een zeker moment weer uitkomen bij het vertrekpunt, dat is eigenlijk het enige.

Deel dit met

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer