Selecteer een pagina

Waar gaat doelgerichtheid over in tunnelvisie? Wanneer wordt weten-wat-je-wilt-bereiken de belangrijkste belemmering om er te komen? Je focus op het eindresultaat aan de horizon kan je verblinden, voor wat er voorbijkomt in de berm. Belangrijke informatie en kansen voor het oprapen, die je mist met de blik op oneindig.
Er is geen duidelijke scheidslijn. Je hebt een doel voor ogen nodig, een richtpunt om naar toe te werken. Tegelijk wil je wel in contact blijven met hier en nu. Het is mooi als je groots kunt dromen, maar je wilt er wel je ogen bij open houden. Hoe combineer je dat?
Twee tips om tegelijk hier te zijn en daar te komen. Eén: Bepaal hoeveel dichter bij je doel je vanavond al wilt zijn en zorg dat je daar vandaag nog komt. Beschouw elke dag als een etappe, met een finishplaats en een dagprijs. Knip je reis in stukjes van één dag.
Twee: Stel je in detail voor hoe je leven er uit ziet als je bereikt hebt wat je wilt en wees vandaag al wie je dán bent. Zie wat die persoon ziet, voel hoe het voelt om die persoon te zijn en ga doen wat die persoon doet. Er zijn en er van genieten.

Deel dit