Selecteer een pagina

Dienstverlener leer rekenen

8 sep 2011 | acquisitie, communicatie, verkoop

“Telt u maar na. Van de 792.000 kleine en middelgrote ondernemingen heeft 48% een budget voor opleidingen van minimaal 2000 euro, dat in de helft van alle gevallen maar voor maximaal 75% wordt besteed. Als elke trainings-euro 3 euro oplevert, is er dus een onbenut rendementspotentieel van meer dan 153 miljoen euro. Voor uw bedrijf alleen al is dat bijna een ton.”
Het is natuurlijk kwatsch, maar je was wel even onder de indruk, toch? Feiten en cijfers zijn de bouwstenen van een betoog. Ze verschaffen de ander informatie en jezelf autoriteit en vertrouwen. Weten van de hoed en de rand is een sterk onderschat element in heel veel verkoopsituaties. Nog sterker wordt je, als je macro kennis en cijfers kunt doorvertalen naar het microniveau van je gesprekspartner. De ander helpen de werkelijkheid onder ogen te zien is overtuigender dan welk zweefverhaal ook. Dienstverleners van Nederland, leer eens rekenen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Wonderland

Wonderland

Op deze dag in 2004 kreeg ik een exclusieve rondleiding in het Frits Philips Muziekgebouw in Eindhoven, door directeur Wim...

Lees meer