De belangrijkste keuze van het jaar

26 mei 2010 | communicatie, ondernemen, organiseren, veranderen

Het is als links of rechts, als wel of niet. Het is een keuze en wel een heel belangrijke. Laat je jezelf zien of blijf je achter je rookgordijn? Wat je kiest is bepalend voor de rest van je doen, van je dag en van je leven. Een beetje van beide kan ook. Maar dan moet je telkens opnieuw een afweging maken. Kies liever voorgoed.
De oude tijd is nog overal. Die van het ophouden, het afschermen, van dingen onbereikbaar maken en voor jezelf houden. Organisaties zijn er groot mee geworden, inclusief intellectueel eigendom, call centers, toegangspoortjes en concurrentiebedingen. Maar een nieuwe tijd is nakende; transparant, toegankelijk, meegaand en uitwisselend. Social media gaan voor het kantelpunt zorgen. Een mindshift veroorzaakt door technologie.
De toekomst is aan de nieuwe tijd en die van de oude hebben er geen vaak goed woord voor over. Wat zich uit als afkeuring en misprijzen, kan vrees zijn om zichzelf écht zich te laten zien. Huiver om te moeten delen ook. Of is het angst voor ontmaskering?

Deel dit met

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer