Dat ellendige ondernemen

4 mei 2010 | leiderschap, ondernemen

Het is een prachtkwartet en ik zal ze wel niet van mezelf hebben. Dromen, Durven, Doen en Doorzetten. Vier voorwaarden voor succes als ondernemer, die iedere training of workshop wel weer op de flipover komen. Tot dat moment hebben we het voornamelijk over de eerste twee gehad; de smart & sexy kanten van het ondernemen. Daarna gaan we wat meer in op die andere twee. Die van bloed zweet en tranen.
Het blijft vaak onderbelicht in al die hippe programma’s en artikelen over ondernemend Nederland. Maar nog steeds is het tien procent inspiratie en verder hard werken, doorhalen en tegen de stroom in volhouden. Wat de succesvolle ondernemers die ik spreek zich het beste herinneren, zijn de “momenten van het bijltje”, van toen het bijna brak, van het haast tegen beter weten in doorgaan. “Man man, wat een ellende”, om de voorzitter van de landskampioen voetbal aan te halen.
Blik op oneindig en doordoen. Het is de werkelijkheid van het moment voor veel ondernemers en managers. Je kunt het niet trainen of oefenen, het is zelf één lange training. Beste volhouders, er komt een moment dat u zich deze dag zult herinneren als bepalend voor uw succes. Ik hoor het u al zeggen: ”Dat is doorslagggevend geweest, dat we toen toch hebben doorgezet.”

Deel dit met

1 Reactie

  1. erna smeekens

    Wat een heerlijk en eerlijk stukje!
    Vette plank voor je kop en blijven geloven in waar je mee bezig bent. Jaaaa.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer: