Bloggen; maak het niet minder

24 nov 2014 | bloggen, communicatie

Jammer maar dat gaat dus niet. Ik kan me je vraag voorstellen, maar ik kan je er niet bij helpen. Bloggen-zoals-ik-doe, dat kan er maar één: ikzelf.

Misschien kan ik je met iets anders helpen?

Ik hoor het nogal eens. “Ik zou wel willen bloggen zoals jij”. Dat is lekker voor mijn ego, maar een workshop kan ik er niet van maken, van “bloggen zoals ik”. (Voor business zorgt het wel, maar dat terzijde) Waar ik je wél mee kan helpen dat is “bloggen zoals jij”. Maar dan bedoel ik ook jíj. Jou dus.

Bloggen wordt niet goed van afkijken. Al zijn er conferentiezalen vol trainers die je anders willen doen geloven. Om over al die bloggers over bloggen maar te zwijgen. Bloggen wordt beter van jezelf zijn, naturel, open, eerlijk, bloot (een beetje). De beste bloggers zijn zichzelf; uniek. Dáár heb je een uitdaging.

Ik kan je wel helpen. Door je te dwingen vanuit jezelf te schrijven. Over iets dat uit jezelf komt, iets van jou waar een ander wat van kan leren. Maak het niet mooier dan het is, maar ook niet minder. Haal je licht onder de korenmaat vandaan, overwin je diepste angst.

“Bloggen zoals jij?” Doen.

Deel dit met

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer: