Mastodon

Ben je consistent of gewoon saai?

21 mei 2015 | communicatie, leiderschap

Er zijn van die verhalen, die ken ik nou wel. Neem Herman. Hij draait iedere keer hetzelfde bandje af. Het is logisch, ik begrijp het, ik heb het nu al honderd keer gehoord, maar nu haak ik af en klik ik het weg. Hij is zo consistent als een geluidswal en net zo eentonig. Zo voorspelbaar, op een gegeven moment zie je hem niet meer staan. Herman. Saai.

Consistent is iets anders.

Consistentie is iets anders dan herhaling.
Consistent zijn is niet het eindeloos repeteren van dezelfde boodschap.
Consistentie is je toehoorders met telkens weer een nieuw insteek op hetzelfde punt laten uitkomen.
Consistent zijn is niet steeds weer hetzelfde doen.
Consistentie is je zo gedragen dat anderen bij alles begrijpen waarom je doet wat je doet.

Voorspelbaar is altijd dezelfde route nemen. Consistent is een vaste bestemming hebben.

Deel dit met

2 Reacties

 1. Alexandra Maas

  oh.. zo mee eens.. je haalt ze er zo uit, die zinnen uit hun hoofd geleerd hebben en zinsnedes steeds, als een mantra, hergebruiken. Het werkt bij mij averechts. Ik wil, na zo’n introducerende riedel, graag de diepte in. Dat gaat alleen als je de dialoog echt opent, en vanuit je hart kunt vertellen, in steeds andere bewoordingen, wat je beweegt en je ziel raakt in je eigen aanbod!

  Antwoord
  • Wim

   idd Alexandra, je bestemming

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer
Zo ene

Zo ene

Als ik me buk valt m’n bril in de wcStaat er drie plakjes, dan vind ik er maar tweeMoet er eentje kotsen, dan heb ik net...

Lees meer