Selecteer een pagina

Er zijn van die verhalen, die ken ik nou wel. Neem Herman. Hij draait iedere keer hetzelfde bandje af. Het is logisch, ik begrijp het, ik heb het nu al honderd keer gehoord, maar nu haak ik af en klik ik het weg. Hij is zo consistent als een geluidswal en net zo eentonig. Zo voorspelbaar, op een gegeven moment zie je hem niet meer staan. Herman. Saai.

Consistent is iets anders.

Consistentie is iets anders dan herhaling.
Consistent zijn is niet het eindeloos repeteren van dezelfde boodschap.
Consistentie is je toehoorders met telkens weer een nieuw insteek op hetzelfde punt laten uitkomen.
Consistent zijn is niet steeds weer hetzelfde doen.
Consistentie is je zo gedragen dat anderen bij alles begrijpen waarom je doet wat je doet.

Voorspelbaar is altijd dezelfde route nemen. Consistent is een vaste bestemming hebben.

Deel dit