Mastodon

Als het maar allitereert

11 mrt 2010 | communicatie, presenteren

Rust, reinheid en regelmaat. Vlug veilig en voordelig. Heerlijk helder Heineken. Ons geheugen houdt van alliteratie. Het helpt onze herinnering.
Ik maak er graag gebruik van in presentaties en bij trainingen. Het zijn mijn eigen rijtjes, maar misschien lijken ze wel op die van u. Hoe meer ze voor de hand liggen, des te beter. Niks erger dan de vierde D of de zesde F, die er met de haren is bijgesleept.
De meest gebruikte alliterletters zijn de C, de P en de R. Stel uw eigen rijtje, mix, plan van aanpak of succesfactoren samen uit wat de R allemaal te bieden heeft. Relatie, Respect, Regie, Resultaat, Ruimte, Regelmaat, Rust, Rapport, Repertoire, Routine, Randvoorwaarden, Route, Raakvlak, Richting, Ritme, Reactie, Realiteit, Risico, Recht, Ruis, Rente, Repetitie, Rede, Revolutie, Rumour en Rol. En maak het niet te gek met dat stappenplannetje. Drie doet deugd. Vier vinden we al veel.

Bookmark and Share

Deel dit met

2 Reacties

 1. cimich

  Creatieve zinsnedes op eigentijdse beslommeringen.

  Antwoord
 2. Jos van Hout

  Eens. Brigitte Bardot en Claudia Cardinale zijn ook echt niet door hun acteerprestaties of uiterlijk zo beroemd geworden. Een acrostichon is overigens ook leuk. Wat vind je van de missie van VVU in één zin en één woord:
  Samen zijn we
  Prestatiegericht en
  Ondernemend, van
  Recreatief tot
  Topniveau,
  Inspirerend voor
  Elkaar (en met veel
  Feesten!)

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer
Zo ene

Zo ene

Als ik me buk valt m’n bril in de wcStaat er drie plakjes, dan vind ik er maar tweeMoet er eentje kotsen, dan heb ik net...

Lees meer