Afkijken moet

7 dec 2010 | communicatie

Een zesje zou ik hebben gekregen, als er cijfers voor zouden zijn gegeven. Als het vak al had bestaan op school. Als er al leerkrachten waren geweest, die het ons hadden kunnen onderwijzen. Maar overtuigend communiceren was geen lesstof. In mijn tijd niet en nog steeds niet, zo schat ik het in. Een mager zesje, meer was ik vast niet. Maar wie wel op die leeftijd?
Voor sommige leerstof is er maar één school en dat is het leven. In het curriculum van het vak communicatie zit weinig theorie en veel vallen en opstaan. Een diploma krijg je nooit, want de cursus heeft geen einde. En het belangrijkste leerboek heet Zoek Het Maar Uit.  Anders dan anders is – en dat maakt het wel weer mooi – afkijken moet. Maar er zijn nogal wat zittenblijvers op deze school, dus je moet wel weten bij wie. Het lesmateriaal is schitterend en nog gratis ook. Je leven lang elke dag naar school, wie wil dat niet?
Oei de bel gaat, opschieten nu. Mijn tussenuur is alweer voorbij.

Deel dit met

2 Reacties

  1. Annojo

    Niets lijkt me ook zo veranderlijk als communicatie, de ontwikkelingen in communicatiemogelijkheden gaan snel en mensen communiceren op uiteenlopende manieren met elkaar. Hoe kun je iemand het beste aanspreken, jij of u? Een goed contact staat of valt soms bij de wijze waarop je de communicatie aanpakt.

    Antwoord
  2. wimaalbers

    een goed begin bepaalt veel. de aanspreekvorm die je kiest zet mede de toon voor het vervolg van je gesprek

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer