Mastodon

5 Redenen om niét van je passie je beroep te maken

30 apr 2015 | communicatie, identiteit en imago, zelfmanagement

Ik heb steeds vaker jeuk, als mensen beginnen over hun passie. Niks mis met stellingname, gedrevenheid en commitment. Van mensen die dat uitstralen kan ik genieten. Maar “mijn passie” klinkt inmiddels iets te vaak als “mijn praatje”. Al die passie is een probleem aan het worden. Een waarschuwing dus, plus 5 valkuilen bij de keuze van je werk.

  1. Het is hot. De slechtste reden om aan iets te beginnen. Daarom hebben we zoveel social media deskundigen, loopbaancoaches en mindfulnesstrainers. Kuddes! Ga iets doen wat nog niemand doet.
  2. Je doet de hele dag niets liever dan dat. Maak verschil tussen passie en verslaving. Ziekelijke zucht naar iets is een belabberde reden om van dat iets je werk te maken. Zoek hulp van een professional.
  3. Je hebt er geen kwalificatie voor nodig. Passie is niet hetzelfde als een diploma. De wereld wordt overstroomd door stuntelige striptekenaars, fletse fotografen en tergende tekstschrijvers. Vergeet de lat, begin eens met de ondergrens.
  4. Je hart volgen vind je belangrijker dan geld verdienen. Hét argument van mensen die niet weten wat ze willen. Of gewoon liever lui zijn dan moe. Je zou ze de kost moeten geven. Die de kost niet verdienen met hun hart. Vakken vullen komt eerst.
  5. Ze zeggen dat je er goed in bent. Iedereen geeft je complimenten. Je familie, je vrienden, je volgers. Ja, ja. Laat ze er eerst eens dik voor betalen. Als ze dan nog enthousiast zijn heb iets te pakken. Klanten.

Als de vos de passie preekt, boer pas op je ganzen.

Deel dit met

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer:

Tevroegpensioen

Tevroegpensioen

Ik was er wel klaar mee. Met bedrijven en organisaties, met adviseren, trainen en interimmen. Met het gedoe. Dacht ik. En...

Lees meer
Zo ene

Zo ene

Als ik me buk valt m’n bril in de wcStaat er drie plakjes, dan vind ik er maar tweeMoet er eentje kotsen, dan heb ik net...

Lees meer