2 Dingen die je beter niet kunt doen

29 dec 2011 | communicatie, leiderschap, ondernemen, veranderen

Heel wat jaren heb ik een abonnement gehad bij het CJIB. De bonnenschrijvers in Leeuwarden hadden een goede aan me. Niet dat ik soms veel te hard reed, maar wel dat ik vaak nét boven de maximumsnelheid zat. Bij iedere bekeuring van 27 euro nam ik me nog sterker voor om niét meer te hard te rijden. Op den duur dacht ik overal camera’s te zien. Behalve op de plekken waar ze echt stonden. De bonnen werden bundels.

Inmiddels heb ik geleerd dat het zo werkt. Dat je krijgt wat je verdient, met je energie in de verkeerde dingen. Dat je beter niet moet proberen om niet aan roze olifanten kunt denken, niet aan niet roken, aan niet snacken en niet te laat naar bed gaan. Eigenlijk alle nieten zijn taboe, zoals minder afwijzingen van klanten, geen mislukte presentaties, nooit meer gemiste afspraken en niet gehaalde targets.

Met negatieve doelen of voornemens werk je jezelf tegen. Vertaal wat je wilt in een positieve uitkomst of resultaat en het gaat opeens makkelijker. Vanaf de dag dat ik besloot dat ik relaxt wilde autorijden en arriveren heb ik bijna geen bon meer gekregen. Er gaat een wereld voor je open als je voor het eerst van een niet een wél maakt. Het eerste ding is: concentreer je op positieve resultaten. Het tweede is; lees alleen blogs met positief geformuleerde koppen.

 

Deel dit met

4 Reacties

 1. Ruud

  Hallo Wim,

  In het universum bestaat het woord ‘niet’ eigenlijk niet :-), wordt wel eens beweerd. Ik vind het een geweldig mooie uitdaging om mijn wensen en doelen positief te formuleren zónder het woord ‘niet’ te gebruiken. Dan komen je wensen en doelen inderdaad veel makkelijker tot stand. Het komt je natuurlijk ‘niet’ allemaal zomaar aanwaaien dus moet je je er ‘wél’ voor blijven inspannen…. Maar het gevolg is ‘wél’ dat er allerlei moois ‘zomaar’ op je pad komen. Da’s genieten!

  Groeten, Ruud

  Antwoord
 2. Siny

  Cruise control wil ook wel helpen……….goed instellen en ook al 2 jaar geen bon meer.

  Antwoord
 3. wimaalbers

  Ik vind cruise control helemaal niet bij jou passen Siny 🙂

  Antwoord
 4. Mieke Siemons

  Naviagatie-app skobbler op mijn iphone geeft mij een waarschuwing zodra ik te hard rijd. Heel handig. Waarschuwt ook voor flitspalen. Ik reed altijd per ongeluk te hard, ik heb dat gewoon niet door. Nu niet meer dus.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer: